Örneğin;
OpenCV ile bir yol tanımlama sistemi yapıyorum. Ve buna göre de AI geliştirip kendi kendine giden bir araba yapmak istiyorum. Yol tanımlama yapabiliyorum ama iş gerçek ortama gelince (dolar 🙂 ) yüksek masraflar çıkıyor. Yapay zekayı python ile geliştirdiğim için Arduino iş görmüyor. Raspberry almam gerekiyor ki onu alında da iş bitmiyor. Raspberry bağlanan kamera Raspberry'den pahalı şu dönemde. Ki bunun tekeriydi, sensörleriydi felan.
Yani benim bu sistemi gerçek ortamda denemem nerdeyse 1000 TL'ye yakın bir paraya denk gelecek . Ve ben sadece bu projeyi yapmayacağım, drone sistemi, iha sistemi, vs vs. Yani eğer bunların tümünü gerçek ortamda yaparsam üstünden kalkamayacağım bir masrafa girmiş olacağım.
Bu yüzden hem 0 masraflı hem de böyle bir sistem yaparsam çalışır mı sorusuna cevap veren simülasyon ortamlarına geçmeye karar verdim. İnternette bir sürü video var bunun hakkında. Ama kimse bunu hangi dilde yazdın, ya da bu bir program mı diye sormamış ki onlarda cevap vermemiş.
Bu AI için uygulanan sanal ortam C# gibi dille oyun gibi mi yazılıyor yoksa böyle programlar var mı? Araştırdım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.