Ben fullstack developer olarak bir şirkette çalışmaktayım. Aynı zamanda da beykent üniversitesinde yazılım mühendisliği bölümünü okuyorum. 1 seneye yakındır AI üzerinde çalışıyorum. İlk data science ile başladım. Sırasıyla makine öğrenmesi ve şu anda da üstünde çalıştığım deep learning konusunda kendimi geliştiriyorum.
Tabi bunları yaparken kendimi ikiye ayırıp işleri yapmak zorunda kalıyorum çünkü hem web hem yapay zeka çok üst konular. Ve gelişim için çok zaman ayırmak gerekiyor.
Benim sıkıntım şu:
Fullstack dev. olduğum için ne yaptığım ne ettiğim belli. API, dashboard, değişik sistemler vs. Bunlarla uğraşırım. Yani alanım belli. Ama yapay zekada durum böyle değil. Yüze yakın alan var ve her birinde gelişmek uzun uğraşlar gerektiriyor. Son zamanlarda artık ciddi anlamda AI yapmak istiyorum çünkü AI yapınca daha mutlu hissediyorum kendimi. Ama bu geçici bir şey olabilir bundan da emin değilim.
Asıl sorum şu:
Ben iki alan ile de uğraşıyorum ve yukarıda da belirtiğim gibi hem tam odaklanamıyorum tek alana hem de ikiside çok zaman istiyor. Bu yüzden AI ile devam etmek istiyorum. Ama bu seferde karşıma iş sorunu çıkıyor. İş açığına baktığımızda web dediğimiz alanda iş bulamamak için hiç bir şey bilmemek gerekiyor. Ama gel gör ki AI de durumlar böyle değil. Hem çok az iş ilanı gördüm hem de istenilen yerler de deneyim konusunda web'e göre çok üstün.
Yani özetle sıkıntım şu:
Ben bir fullstack yazılımcısıyım, AI alanına geçmek istiyorum ama iş bulmama ve alanla ilgili kaygılarım var. Sizce ne yapmalıyım.
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim 🙂