Bu soruların tüm cevabı Google üzerinde bulabilirsiniz. Sırasıyla;
1) New operatörünün görevi, dinamik olarak bellekte yer ayırmak ve referans döndürmektir.
2)
- Soyutlama (Abstraction) Soyutlama denilince, nesneyi bazı karakteristikleri olan ve bazı eylemleri gerçekleştirebilen bir veri tipi olarak genelleştirmek anlaşılmalıdır. ...
- Sarmalama / Paketleme (Encapsulation) ...
- Miras Alma (Inheritance) ...
- Çok Biçimlilik (Polymorphism)
3) Abstract Class, ortak özellikli Class’lara Base(taban) Class olma görevini üstlenir.
4) Nesne yönelimli programlamanın ilk prensibi kapsülleme (encapsulation) olarak adlandırılır. Bu özellik, dilin nesne kullanıcısından gereksiz uygulama ayrıntılarını saklar. Oluşturulan bir sınıf (class) içerisinde kullanıcının işlemlerini daha kolay gerçekleştirebilmesi için bazı işlemler birleştirilerek tek bir işlem gibi gösterilir. Bu birleştirme işlemine kapsülleme denir.
5) Çokbiçimlilik (Polymorphism) bir nesnenin farklı amaçlar için de kullanılabileceği anlamına gelir ve statik ve dinamik olmak üzere ikiye ayrılır.
- Statik çokbiçimlilik; metot ve operatörlerin aşırı yüklenmesi (overload) olarak belirtilir.
- Dinamik çokbiçimlilik; özet sınıflardan miras alma yoluyla işlemlerin gerçekleştirilmesi işlemine verilen isimdir.
6) Veri ambarı, ilişkili verilerin sorgulandığı ve analizlerinin yapılabildiği bir depodur. Veri ambarı veritabanını yormamak için oluşturulmuştur. Bir veri ambarı ilgili veriyi kolay, hızlı, ve doğru biçimde analiz etmek için gerekli işlemleri yerine getirir.
7) Nesne yönelimli programlama dillerinde arayüz(interface), değişik sınıflardan nesnelerin kategorize edilmesini sağlayan bir soyut tür çeşitidir.
8) Sınıf tabanlı nesne yönelimli programlamada, yapıcı, bir nesne oluşturmaya çağrılan özel bir alt yordam türüdür. Yeni nesneyi kullanıma hazırlar ve genellikle yapıcının gerekli üye değişkenlerini ayarlamak için kullandığı argümanları kabul eder.
9) C# programlama dilinde tanımlanan erişim belirleyiciler:
- Private (Gizli) Bir değerin private olarak tanımlanması demek, o değişkene sadece kendi class'ı içinden ulaşılabileceği anlamına gelmektedir. ...
- Public (Genel) ...
- Protected (Korunumlu) ...
- Internal (İçsel) ...
- Protected Internal (İçsel Korunumlu)
10) Bilgisayar programlamasında, numaralandırılmış tür, eleman, üye, numara veya tür numaralandırıcılar adı verilen bir dizi değerden oluşan bir veri türüdür. Numaralandırıcı adları genellikle dilde sabit olarak davranan tanımlayıcılardır.
11) Bilgisayar programlamasında, statik değişken "statik" olarak tahsis edilmiş bir değişkendir, yani kullanım ömrü programın tamamı boyunca çalışır.
12) Web hizmeti terimi: Bir elektronik cihaz tarafından başka bir elektronik cihaza sunulan, birbirleriyle World Wide Web üzerinden iletişim kuran bir servis veya belirli bir teknolojide veya markaya uygulanan bir Web servisi, örneğin W3C Web Servisleri.
13)
NoSQL: NOSQL yıllardır kullanılan MSSQL ve MYSQL gibi ilişkisel kullanılan veri tabanı sistemlerine (RDBMS) alternatif olarak türetilmiş bir veri tabanı sistemidir. ... Bu veri o kadar büyük boyuta ulaşır ki ilişkisel veri tabanı sistemlerinde tutulamaz.
TSQL: ransact-SQL, Microsoft'un ve Sybase'in ilişkisel veritabanlarıyla etkileşimde bulunmak için kullanılan SQL'in tescilli uzantısıdır. T-SQL, prosedürel programlama, yerel değişkenler, string işleme için çeşitli destek fonksiyonları, tarih işleme, matematik vb.
Biri ilişkisel diğer ilişkisel olmayan.
14) Bir işlem, bir veritabanı yönetim sistemi içinde bir veritabanına karşı gerçekleştirilen ve diğer işlemlerden bağımsız olarak tutarlı ve güvenilir bir şekilde ele alınan bir iş birimini sembolize eder. Bir işlem genellikle bir veritabanındaki herhangi bir değişikliği temsil eder.
15) Clustered index:
Bir tabloda yanlızca bir tane olur. Aslında bunu hepimiz kullanıyoruz genelde. Clustered index ile tablodaki kayıtlar, fiziksel olarak indeksleme alanına göre dizilmiş şekildedir. Bu yapılanma dengeli ağaç(B-Tree) yapısına sahibtir.
No-Clustered index:
SQL’de verilerimizi saklarken her tabloda indeksleme yapısına gideriz. Indeksleme aslında iki türlüdür. Birisi clustered index diğeri non-clustered indekstir.
16) Primary Key benzersiz bir tablodaki her satırı tanımlamak için kullanılır.Birincil anahtar, bir tablo üzerinde bir veya birden çok alan ile oluşabilir.
Foreign Key bir tabloya girilebilecek değerleri başka bir tablonun bir belli alanında yer alabilecek veri grubu ile sınırlandırmaya ve en önemlisi de ilişkilendirmeye yarar.
Bilgileri aldığım sitelerin sahibi kendi sitelerinin kaynaklarını konuya ekleyebilirler.
İyi çalışmalar.