Merhabalar,
Yazılım geliştirmek, zorlukları ile beraber gerçekten çok zevkli ve eğlenceli bir meslektir . Bu mesleği icra edebilmek için gerçekten aşık olmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü sürekli değişen gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve bunun baskısına sürekli katlanabilmek için gerçekten bu mesleğe aşık olmak lazım. Kabul edelim ki bundan dolayı da mesleğimiz de çok yorucu. Ama ben çok seviyorum onunla nefes alıyorum, muhtemelen sizlerde seviyorsunuz ki buradasınız. 😃
Malum mesleğimiz icabı bol miktarda zihin yorgunluğu yaşıyoruz ve bu zihin yorgunluğu, beden yorgunluğundan beter bişey. Bedeniniz yorulduğunda başınızın altına bir yastık, ayaklarınızı uzatır ve yorgunluğun ayaklarınızdan çıkışını izlersiniz. Ancak zihin yorgunluğu böyle değil, Bu da bizim meslek hastalığımız gibi bir şey maalesef.
İşte tam bu aşamada dijital dünyadan çıkıp gerçek dünyaya girmemiz lazım ki rahatlayalım.
Ben ne yapıyorum bu durumda ; Bulaşık yıkamak gerçekten beni psikolojik olarak rahatlatıyor, eşime yardım ediyorum.
Balıklarım var onlarla ilgileniyorum. Geçen gün yeni yavruladılar ve tekrar baba oldum 100 civarı yavrum oldu 😄
Filim , sinema , netflix vb derken zaman geçiyor. Bir spor kulübüne gitmek ve bir enstrüman çalmak gibi bir niyetim var ama yanıma arkadaş bulamadım. Sizler bedeninizi rahatlatmak , zihninizi dağıtmak için dijital dünyadan çıkıp gerçek dünyada neler yapıyorsunuz, bu işe yeni koyulmuş arkadaşlara neler önerirsiniz.