Merhaba, konu dışı olacak ama merak ettiğim bir konu var. 1-2 ay önce matematik dersindeyken bir arkadaşım canı sıkılmış olacak ki kendi kalemini fırlatıp duruyordu sıranın üstünde. O sırada tahtaya yanlışlıkla eli kayarak kalemi fırlatmış bulundu. Kalem hocaya isabet etti. Hoca arkasına hızlıca döndü "kim bu kalemi fırlatan?!" diyerek hiddetli bir şekilde sordu. Çocuk "Hocam yanlışlıkla oldu. Elimden fırladı. Affedersiniz." dedi. Hoca daha da sinirlendi ve "Sen benim öğretmenliğime nasıl laf atarsın. Ben kaç sene çalıştım. Öğretmen olmak kolay değil. Sizin gibi ahmaklara keşke ders vermez olaydım....." diye ardı arkası kesilmez bir şekilde hepimize saydırdı. Sonradan yakın çevreme anlattım olayı, içlerinden neden böyle hocanın sinirlendiğini bana anlatan bir teyze vardı. Dediğine göre herhangi bir öğretim üyesine kalem fırlatmak onu istifa etmesini, öğretmenliği kötü yaptığını söylemek kadar yanlışmış. Bende araştırdım ama bunun hakkında bir sonuç bulamadım. Benim merak ettiğim bu Kalem Fırlatma olayı sadece belli kültürlerde mi var?