BasakYlmaz Klavyeden girilen b tamsayısına göre 𝑎3 − 𝑎2 = 𝑏 şartını sağlayan ve 0 < a < 100 arasında olan a tamsayılarını bulup listboxta gösteriniz.
Halil Han BADEM BasakYlmaz Öncellikle merhaba, forumumuzda direkt olarak ödevlere yardım edilmemektedir. Siz kodunuzu yazarsınız, takıldığınız yeri söylersiniz, üyelerimiz sizlere yardımcı olurlar. Biz soruları yanıtlamaktan çok bireylerin bir şeyler öğrenmesini hedefleriz. İyi çalışmalar dileriz 🤟
BasakYlmaz Halil Han BADEM kodu yazdım süreklı denıyorum çıktı olrak 1 den 100 kadar sayıları yazıyuo şöyle yazdım . int b = Convert.ToInt32(textBox1.Text); for (int i = 0; i <= 100; i++) { b=(a*a*a)-(a*a); listBox.Items.Add(a.ToString()); }
BasakYlmaz Halil Han BADEM merhaba b degerını kullanıcı gırecektır a degerı 0<a<100 aralıgında olmak uzere gırılen b degerıne gore sekıllenecektır mesela b 48 ise a 4 tur. iyi günler.
ZekiGrsoy Biraz daha uğraşılsa olacakmış..... for (int a = 1; a < 100; a++) { if (b=(a*a*a)-(a*a)) { listBox.Items.Add(a.ToString()); } } Excelde bulmanın çok daha eğlenceli olduğu kanısındayım...