arkadaşlar sql linq ile bir proje hazırladım ve bitirdim projemde bazı hatalar ile karşılaşıyorum ve çözümlerini bulamadım.
1- böyle bir satış kodlarım var burada hata şu datagride 5 tane ürün de eklesem sadece bir tanesini veri tabanına yazıyor bunu nasıl çözerim.
2-hata kontrol şemasında nasıl değişiklik yapabilirim. yardımlarını bekliyorum
void Satış()
{
if (Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("MIKTAR") == null || (Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("MEVCUTSTOK") == null))
{
MessageBox.Show("Lütfen satılacak bir adet ürün ekleyiniz. !!");
return;
}
toplam_miktar = 0;
toplam_miktar = decimal.Parse(Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("MIKTAR").ToString());
mevcut_stok = decimal.Parse(Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("MEVCUTSTOK").ToString());
if (toplam_miktar == 0 || toplam_miktar > mevcut_stok)
{
MessageBox.Show("Satılacak miktar stok miktarından fazla olamaz !!!. ");
}
else
{
Fonksiyonlar.TBL_SATIŞ[] Satış = new Fonksiyonlar.TBL_SATIŞ[Liste_Grid.RowCount];
for (int i = 0; i < Liste_Grid.RowCount; i++)
{
Satış[i] = new Fonksiyonlar.TBL_SATIŞ();
Satış[i].BARKOD = Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "BARKOD").ToString();
Satış[i].KODU = Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "STOKKODU").ToString();
Satış[i].ADI = Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "STOKADI").ToString();
Satış[i].BIRIM = Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "BIRIM").ToString();
Satış[i].SATISFIYAT = decimal.Parse(Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "BIRIMFIYAT").ToString());
Satış[i].SATISKDV = decimal.Parse(Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "KDV").ToString());
Satış[i].KUR = decimal.Parse(Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "DOLAR").ToString());
Satış[i].SATILANADET = decimal.Parse(Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "MIKTAR").ToString());
Satış[i].TOPLAM = decimal.Parse(txtGenelToplam.Text);
Satış[i].MARKA = Liste_Grid.GetRowCellValue(i, "MARKA").ToString();
Satış[i].TARIH = DateTime.Now;
Satış[i].KULLANICI = Anasayfa.UserID;
Satış[i].KIMLIK = Anasayfa.Kimlik;
DB.TBL_SATIŞs.InsertOnSubmit(Satış[i]);
DB.SubmitChanges();
Mesajlar.YeniKayit("Satış Yapıldı");
var stokazalt = DB.TBL_STOKLARs.Where(s => s.STOKBARKOD == Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("BARKOD").ToString()).FirstOrDefault();
stokazalt.STOKADET = stokazalt.STOKADET - Convert.ToInt32(Liste_Grid.GetFocusedRowCellValue("MIKTAR").ToString());
DB.SubmitChanges();
dataSetler.Clear();
}
}
}