Merhabalar. Bildiğiniz üzere Türkiye'de ücretsiz olarak destek hizmeti veren, her şehirden yazılım ile ilgilenenleri birleştiren pek fazla platform yok. Bu yüzden, bu eksiği kapatmak amacıyla Yazılım Topluluğu'nu geliştirmeye karar verdik. Bu süreçte ekip oluşturma ve yönetme sorumluluğu @Halil Han BADEM tarafından bana devredilmiştir.
Öncelikle vizyonumuzdan bahsedelim. Vizyonumuz;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bir bireyin yazılıma olan ilgisini arttırmak ve ücretsiz bir hizmet sunmak. Ayrıca uzman ve çaylak yazılım mühendislerini bir arada toplamak ve iletişimi kolaylaştırmak.
Bu vizyon ile Yazılım Topluluğu'nu geliştirmek için gönüllü kişiler arıyoruz.
Yönetim artık departmanlara ayrıldı.
Geliştirme Departmanı
Araştırma Departmanı
İçerik Oluşturma Departmanı
Grafik Tasarım Departmanı
Destek Hizmetleri Departmanı
Bu departmanlardan sadece üç ana departman olan geliştirme, araştırma ve içerik oluşturma departmanına yetkili alımları yapıyoruz. Peki bu departmanlara aday olmak için neler gerekiyor?
Geliştirme Departmanı
Front-end ve Back-end web geliştirme konusunda kendisine güvenen arkadaşlarımız geliştirme departmanına aday olmak için en az iki referans projesiyle bana özel mesaj yoluyla ulaşabilir. Ayrıca mobil ve windows form projelerini başarıyla geliştirebilen arkadaşlar da bu departmana aday olabilir.
Araştırma Departmanı
Araştırma konusunda yılmayacak ve sonuna kadar düşünüp kullanıcı dostu bir fikir ortaya atabileceğini düşünen arkadaşlarımız araştırma departmanına aday olmak için özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.
İçerik Oluşturma Departmanı
Makale, yarışma, video, yeni bir proje fikri vb. içerikler oluşturabileceğini düşünen arkadaşlarımız içerik oluşturma departmanına aday olmak için özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.
Özel mesaj yoluyla adaylık başvurusu yapabilirsiniz. Adaylık başvuruları son başvuru kabul tarihine kadar açık olacaktır. Daha sonra onaylanan başvuruların sahipleri telegram veya forum üzerinden kurulan bir gruba alınacak ve aday olduğu departmanda görev alacak. Bilgi ve yeterlilik seviyeniz çok önemli değil. Tabii ki bu kriteri de göz önüne alıyoruz ancak önemli olan işinizi önemle yapmanız. İşinize önem vererek yaptığınız takdirde zaten gelişiminizi fark edeceksiniz. Ayrıca görevinizi ne kadar başarılı yaptığınıza bağlı olarak terfi alabilirsiniz.
Son başvuru kabul tarihi 15 Şubat 2020