SametA
Merhaba,
Trade derken neyi kastettiğinizi tam anlayamadım. Eğer online exchange islemleri (Broker) ile para kazanmayı kastettiyseniz bir yazılım mesleğini öğrenmek isine nasıl zaman ayiracaginizi da çok merak ettim. Bir seans farklı saatte aciliyor, digeri farklı ve ayrıca White House'un aciklamalarini cok yakından dikkatli bir sekilde ve bu haberleri anlık olarak yayınlayan ciddi sitelerden İngilizce olarak takip etmek gerekiyor. Uykusuzlukla bas etmek zorken birde dikkat ve önem isteyen baska bir dal..
Artik günümüzde bir yazılım dilini öğrenmek eskisi gibi imkanların kisitli olmasından veya yetersiz, karmaşık anlatımlardan kurtulup daha da farklı bir seviyeye getirildi. Yani tabii ki öğrenme süresi sizin anlayış kapasitenize, algoritma üzerinde bilgi sahibi olmanıza, yazılım ipuclarini birleştirmeye ve sectiginiz yazılım diline yatkinliginiza vs. önemli faktörlere bakıyor.
Diyelimki Python programlama dilini sectiniz. Buna uygun en azından başlangıc seviyesinde bir dökümana sahip olup önce ne ile ilgilendiğinizi iyi bilmeniz, ardından o dile ait kaliteli bir IDE secmeniz ve yine başlangıc seviyesinde geliştirmeler yapıp kendinizi her gecen gün/ay ilerletmek zor degil. Ne yazilimcilar taniyorum AI'ler ile calisip para kazanan.. Bu ise gönül verip gercekten yola cikarsaniz emin olun basarili olursunuz. Ancak bu zorluklarla basa çıkabilme, sorunlar ile mücadele edip üstesinden gelebilme, sabir, en önemlisi disiplinli bir sekilde calisma ve yazılıma teknolojisine uygun adımların doğru bir sekilde uygulanmasını gerektirir.
Bu ise baslarken şahsi olarak size verebileceğim en önemli tavsiyem bir yerden hazır kod bulup kopyalayıp yapistirmayin. Kodlara bakabilirsiniz, bakip yazabilirsiniz buraya kadar sorun yok. Ama kodlari siz kendiniz yazin. Ve bu isin günümüzdeki en büyük tehdidi, hazır kodlari alıp isi bitirmektir. Anlamadan, üzerine düşünmeden, hazır kodlar dahi olsa neden o sekilde geliştirildiğini, kodlandigini anlamadan bir kodlama isine girmeyin. Bunu yaptiginizda şimdiden geleceginize dair kendi yolunuza tas koymus olursunuz.
"E ama bir cok kisi bu sekilde yapiyor" derseniz, etrafınıza bakmayın. Bilginiz, altyapiniz olmadan size sunulmuş hazır kodlarla hicbir yere varamazsınız. Evet, sizinde belirli bir seviyeden sonra bir hazır kodu alıp üzerinde degisiklik yaparak onu daha güzel hale getirerek güzel isler cikaracaginiz zaman gelecek. Ve bu genelde aldigi kodlari kendisi zaman kaybetmemek icin hızlıca ilerleyebilmek adına yapanlar var. Ama o kisiler o siteden o kodlari almasada oturup kendisi daha da kalitelisini yazabilecek kisilerdir. İşte o zaman geldiginde sizde yaparsınız. Ancak öğrenme ve gelişme aşamasında degil.
Disiplinli, özverili ve ciddi bir calismayla en fazla 1 sene içerisinde Python ile güzel bir seviyeye gelebilirsiniz diye düşünüyorum. Yok günde 7/8 saatimi anlayarak ve kodlama yaparak veririm derseniz bu süre cok daha düşer.
Python icin ayrıca JetBrains' buradaki sayfasında size PyCharm'i tavsiye edebilirim. Eger imkanınız varsa Professional sürümünü özellikle öneririm.
Saygilarimla