attilons Merhaba,
Son dönemde hayatımda çok yoğun günler geçiriyorum, bazen istifa bile etmeyi düşünüyorum. Bu yüzden çoğu sevdiklerime geri dönüş bile yapamıyorum. Foruma bile ara sıra uğrayabiliyorum. Konuyu çok güzel hazırladığınız için, sorunuza detaylı şekilde cevap vermek istiyorum. Uzun zamandır böyle güzel anlatım görmediğimiz için şaşırıyoruz 😃
Öncelikle eğer FileZilla istemci uygulamasını kullanıyorsunuz bu uygulamanın izinler ile ilgili müdahale etme şansı yoktur. Sizin login olduğunuz kullanıcının yetkisi neyse istemci uygulaması onu yapabilir. Yani login olduğunuz kullanıcı eğer root ise FileZilla istemcisi üzerinden izinleri düzenleyebilirsiniz. Buna izin veren FileZilla değil sizin kullanıcınızın yetkisidir.
Eğer FileZilla kullanıcı bilgilerinizi hosting firması oluşturduysa onlardan destek istemeniz gerekir. Sunucu düzeyinde kullanıcınıza doğru yetkilendirmeyi yapacaklardır. Extensions klasörü eğer root klasöründe değilse erişim izni vereceklerdir. Paylaşımlı hosting olduğu için root düzeyindeki klasörlere erişim izni vermeyeceklerdir.
- FileZilla ile tam dizin erişimi sağlamak için hosting firmasından FTP kullanıcınızın doğru yetkilendirilmesi için destek almanız gerekir.
- FTP kullanıcılarının yetkilerini değiştirebilmek için sunucu düzeyinde yetkiniz olmalıdır.
- FileZilla oldukça güvenli bir seçenektir.
Not: Eğer yönetim uygulaması olarak CPanel veya Plesk kullanıyorsanız, FTP kullanıcısını yine kısıtlı limitle oluşturabilirsiniz ama oluştururken doğru klasörü işaret etmek için ayarlayabilirsiniz.
Önerim, bu konuda lütfen hosting firmasından destek alınız.
İyi çalışmalar dilerim.