Mental Olarak Hazırlan
Benim tavsiyem öncelikle kendinizi mental olarak hazırlamanız gerektiğidir. her iş gibi bu işi de severek yapacan parası iyi veyahut iyi meslek diye girmeyin, yeri gelir saatlerce saçma sapan bir bug ı ararsın yeri gelir saçma sapan bir şekilde inşa edilen bir projeyi refactoring edersin (benim en zevk aldığım olaydır). Daha fazla örnek veririm ama gerekmez diye düşünüyorum. Bence herhangi bir işe girmeden önce neden olmalıyım sorusuna cevap aramak yerine neden olmamalıyım sorusuna cevap aranmalı ve bunları kabul ediyor ve buna rağmen devam etmek istiyorsanız ozaman başlayabilirsiniz.
Alan seçimi
Bunun yanında hangi alanı seçmen gerektiğini bilmelisin. Burada biraz da sana kalmış neye meraklısın, neye ihtiyacın var veyahut hangi konular seni heyecanlandırıyor. Buna göre hedefini seç ve ilerle. Ve şunu da belirteyim hangi alana başladıysan o alana odaklan, başka alanlara da gireyim, şunu da yapayım bunu da yapayım derken hem hiçbirşey öğrenemeyeceksin hemde en önemli olan olayını yani zamanını kaybedeceksin. Bu uyarıma bence dikkat et yoksa benim gibi 1-1.5 yılını çöp edebilirsin.
Programlama Dili veyahut Teknoloji Seçimi
Bu alanda kariyer yapmak istiyorsan dil veyahut kullanacağın teknolojiler, kütüphaneler çok önemlidir. Sektöre göz gezdir ne aranıyor, neye ihtiyaç var, nerede açık var bu soruların sonucunda kullanman gerekenleri bul ve öğren. Açıkçası bir dil veyahut bir teknoloji hoşuna gidebilir ama eğer sektörde aranan bir teknoloji değilse hiç bir değeri yoktur.
Azimli, Disiplinli ve Güncel Ol
Bir çok alanda olduğu gibi burada da azim disiplin ve sıkı çalışma önemli hatta bu alanda biraz daha önemli bunun yanında bir de güncel olmak çok önemlidir. Hergün yeni bir dil, yeni bir kütüphane, yeni bir tool veyahut yeni bir teknoloji fırtlayıveriyor. Güncel kalmazsan modası geçmiş teknolojiler veyahut versionlarda kalırsan seninde modan geçer diyorum.
Araştırmayı Öğren
Bu alanda en önemli nokta araştırma yapabilmek iyi bir şekilde google lamaktır. İşin için en önemlisi bu çünkü bir hata ile karşılaştığında veyahut bir mevzuyu öğrenmek istediğinde yardımına senin araştırma kabileyetin koşacaktır.
Her zaman Yapay zekaya koşma
Her aldığın hata karşısında veyahut problem karşısında ChatGPT abiye veyahut benzerlerine koşma kendin bulmaya çalış veyahut bulamıyorsan araştır vs. nedenini nasılını öğrenerek çöz ve bul. Eee tabi yeri gelir yapay zeka kullanırsın ama amele işlerinde kullanmanı tavsiye ederim
Benden bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir, yazım hatası vs için şimdiden özür dilerim