DeveploperJesse_123
Merhaba,
Ben Wrox yayınları üzerinden ilerledim hep. Yani sıfırdan baslayan degil ancak "Programcidan programciya" mantigini izleyen kitapları okuyorum. Tabiiki bu bildiginiz gibi belirli bir seviyeden sonra artık giriş bölümünü atlamak isteyenler icin. En son "C# 7 and NET Core 2.0" kitabından sonra sadece yeni özellikleri icin Microsoft'un sitesini takip ederek güncel kalmaya calisiyorum. Bu tabii ki sizin calışma tekniğinize göre degisim gösterir.
Frontend kisminda zaten neredeyse kitaba ihtiyac yok. Vercel, NextJs, React ve diğer ilgili siteler tamamiyle açık sekilde kullanimina örnek veriyorlar ve ilgili bilgiyi açık ve net sekilde sitelerinde barindiriyorlar. Bu script dilleri icin yeterli oluyor zaten.
Ancak bir programlama dili tanımına uyanlar icin durum farklı. Mesela NET dilleri icin "MSDN var ne gerek var kitaba" demeyin çünkü bazı örnekler sadece bir parca sekilinde veriliyor. Gerisini sizin hazirladiginiz veya kurguladiginiz mantığa uygulayabilecek missiniz gibi..
C/C++ icin tabiiki Addison Wesley yayınlarınin Bjarne Stroustrup kitapları.
Veritabani icin "Pro T-SQL 2022 / Elizabeth Noble" ya da daha iyi bir seçenek oldugunu düşündüğüm "Murach's SQL Server 2022 for Developers" olabilir. Her iki kitabi da takip ediyorum. Ihtiyacim olması halinde ikisinden birini. ya da ikisini alacağım.
Saygilarimla