Merhaba,
birinci sinfta is bulabilirsiniz ama belki bu sizin beklentilerinizi karsilamayabilir. Yani bu nedenle de hayalleriniz yikilmasin. Gerek kazanc ve gereksede hayal ettiginiz bir bilgisayar tabanli ortami bulamayabilirsiniz.
Ama bu isin üzerine düsüp ingilizcenizi gelistirerek, bir yazilim dili ve veritabani secip ögrenerek, yazilim mimarilerini, yazilimda kullanilan tasarim desenlerini, programlama notasyonlarini, programlama prensiplerini tam nlamiyla ögrenip test uygulamalariyla da pekistirirseniz o zaman durum baska. Bir Github hesabiyla da yaptiklarinizi sergilersiniz ve buda en azindan yapabileceklerinizin referansi olur. Bu yöntemle de is bulma imkaniniz artar.
Iki secenek var gibi gözüküyor.
Eger 6/8 ayda bu ise kafanizi verip gercekten kendi egitiminizi tamamlayabilirseniz ve ciddi anlamda para ihtiyaciniz yoksa calismayip bu sekilde bir altyapi olusturun. O zaman da ücret ve beklentilerinizi en azindan minimum düzeyde karsilayacak is yeri bulursunuz. Ve bu sekilde hem mesleginizde, hem de okulunuzla paralel bir sekilde yolunuza devam edersiniz.
Yok eger calismak zorundaysaniz bu seferde süre uzayacak ama en azindan gelir elde etmis olacaksiniz. Calisma zorunlulugunuz varsa bedensel agir isler yerine hafif ve yari zamanli isleri tercih edip bu sekilde de yolunuza devam edebilirsiniz.
Kimsenin hayati kolay degil, kimse zorluk cekmeden biryere gelemiyor. Dayanikli ve sabirli olmanizi tavsiye ediyorum.
Gecen ay avukatlik okuyan birini tanidim ve yükleme sirketinde aksama kadar inanilmaz bir hirsla calisiyordu. Kisa bir sohbetle kendine sordum; "farkli bir is bulabilirdin markette, neden bu kadar yorucu bir is ?" diye. Cok güzel cevaplayarak dedi ki; "Abi simdi zor ve ancak fazla parayi bu firmadan bu sekilde kazanabiliyorum okumam icin."
Mutlaka bir yol vardir. Ancak sabirla ve azimle gecebilirsiniz. Basarilar dilerim.
Saygilarimla