AdemKotilolu
Merhaba,
yaptiginiz islemlerin bir sirasi vardir mutlaka ve siz bu islemleri yaparkende Contextinize yaptiklarinizi kaydetmesini sagliyorsunuzdur. Yaptiginiz degisiklikleri almak icin formunuzu kapatmaniza zaten gerek yok. Ancak bu islemi nerede ve nasil yaptiginizin büyük bir önemi var.
Eger bir Entity üzerinden islem yapiyorsaniz yaptiginiz isleme ait mutlaka bir sinifi doldurarak bunu kaydediyorsunuzdur. Iste o degisiklikleri yapip veri tabanina gönderdiginiz sinifin kendisini daha önceden birinci formda tanimladiginiz bir property'e (degisiklik yaptiginiz sinif ile ayni tipte, mesela Üye tipinde gibi..) gönderip istediginiz sekilde istediginiz yerde kullanabilirsiniz saniyorum.
Aslinda iki seceneginiz var gibi gözüküyor. Ya tekrar o cariye/üyeye ait bilgiyi tekrar veritabanindan cekeceksiniz ya da yaptiginiz degisikligi bir property üzerinden tekrar veritabanina gitmeden formunzun arkasinda tutacaksiniz.
Ben olsam tekrar veritabanina sorgu yapmazdim eger cok büyük bir veritabaniniz yoksa. Aksi halde bir property üzerinden forma göndermek mantikli geliyor bana.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, eger formunzda bir property tanimlayip bunun üzerinden islem yapmayi tercih ederseniz ayni uygulamanin network üzerinde baska bir kullanici tarafindan degisiklik yapilmasini engellemeniz gerekmektedir. Bu veritabanindan da saniyorumki DbContext'ten de yapilabiliyor yanlis hatirlamiyorsam. Eger sadece lokaldeyse iki secenegide uygulayabilirsiniz.
Saygilarimla