Merhaba,
eger NET Framework ile sonuc alamazsaniz asagidaki adimlari da takip edip deneyebilirsiniz. Muhtemel yardimci olacaktir.
- Veritabani islemlerinizden dolayi süpheleniyorsaniz;
- Bilgisayarinizdaki yüklü Ms SQL Server'i acin.
- Database noduna sag tus -> "Attach Database" ile "Add" diyerek proje dosyanizin altindaki mdf datasini gösterip Database'lerinize ekleyin. "Database" 'e sag tus "Refresh" diyerek veritabaninizin gözükmesini saglayin.
- Import ettiginiz veritabaninizin üstüne sag tus "Tasks" ardindan "Generate Scripts" diyerek acilan wizard'a next tusuna basin.
- Sizden veritabani objesi mi yoksa bir "SQL Assembly" secmek istediginizi soracak. Bu ekranda herhangi bir degisiklik yapmadan next tusuna basin.
- Gelen ekrandaki "Advanced" tusuna basin. Yine cikan ekranda "Types of data to script" 'in karsisindaki kutucuktan "Schema and Data" secenegini secin. Eger herhangi bir trigger, Stored procedure gibi yaptiginiz islemler varsa onlarida kapsamasi icin "Script Triggers" 'i "true" ve gerekli olanlari da "true" secenegine döndürün. Simdiilik test oldugundan bunlara gerek yok.
- "Script to Server Version" secenegini secerek oradan hangi versiyona ait export yapmak istiyorsaniz o server versiyonunu secin.
- Son adim "OK" tusuna basin.
- Ekrandaki seceneklerden isteginize göre export secenekleri var. Biz örnek olarak "Save as script file" 'i secerek sonradan lazim olabilecegini düsünerek dosya seklinde kaydedecegiz.
- "File name" karsisindaki üc noktali butona basin ve dosyaya bir isim vererek kaydedin.
Burada yaptigimiz, sizin Visual Studio ile versiyon secme sansiniz olmadigindan "Management Studio" yardimiyla veritabanimizin semasini istenilen versiyonda script olarak export ettik. Artik bu script dosyasini Visual Studio ortaminda kullanmak isterseniz semasiyla birlikte kayit etmeniz halinde istediginiz versiyona ait bir veritabani scriptiniz olmus olacak diye düsünüyorum.
Veya farkli sekildeki bir teknikle de hedef versiyona uyumlu hale saniyorum getirebilirsiniz Visual Studio araciligiyla.
Umarim bu sekilde faydali olur sizin icin.
Saygilarimla