KeremTugrakrm öncelikle merhaba 13 yaşındayım ve yazılıma ilgi duyuyorum bu nedenle python yazılımıyla ilgileniyorum pycharm terminalinde bir modül indirirken hata hata veriyor: File C:\Users\USER\PycharmProjects\projelerim\venv\Scripts\activate.ps1 cannot be loaded because running scripts is disabled on this system. For more information, see about_Execution_Policies at https:/go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=135170. + CategoryInfo : SecurityError: (🙂 [], ParentContainsErrorRecordException + FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess bunun sebebi nedir? nasıl düzeltilir? TEŞEKKÜRLER
svt Bu hata gelmeden önce çalıştırdığın kodu paylaşır mısın? Modülü nereden ve nasıl indirmeye çalışıyorsun?
KeremTugrakrm svt ilk olarak ursinayı indirmiştim herşey güzel gidiyordu ama bazı kodlar çalışmıyordu bende yeni bir proje açtım fakat aynı şekilde oraya indiremedim.matblotlip indirmiştim ama pycharmda hata vermeye başladı artık hiç birşey indirmedi.
Erdem Yetkili kullanıcı komut satırını ("Power Shell") açıp şu komutu vermeyi deneyebilirsiniz. Set-ExecutionPolicy -Scope CurrentUser -ExecutionPolicy Unrestricted
KeremTugrakrm Erdem pythonun 3.11.4 sürümünü kullanıyorum pip sürüm ise 23.0.1 ama 23.2.1 istiyor en fazla 23.0.1 e kadar yükseltebiliyorum. nasıl 23.2.1 sürümüne yükseltebilirim?
Erdem Linux'ta şu şekilde oluyor : python -m pip install --upgrade pip Windows'ta şu şekilde oluyormuş : py -m pip install --upgrade pip Bu komutu verdikten sonra pip --version komutu ile sürüm numarasını teyit edebiliyoruz.