Intellij Idea'da android uygulamasını tasarlamak için tasarım bölümünü kullanıyorum, ancak attributes kısmında "textColor", "textSize", "backgroundColor" gibi birçok özellik eksik olduğundan tasarım yapamıyorum. Çok araştırma yaptım ama bu konuda hiçbir şey bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim. Yeni proje oluşturmayı, önbelleği geçersiz kılmayı denedim ama işe yaramadı.
XML dosyasına bir özellik eklediğimde, nitelikler panelinde görünmeye başlıyor, ancak eklemezsem panelde görünmüyor. Nedenini anlayamadım. Örneğin, bu özellikleri textView'a eklediğimde, özellikler panelde görünüyor, ancak aynı projeye yeni bir textView eklediğimde, özellikler panelde bir daha görünmüyor. Bu özellikleri projede varsayılan olarak attributes
panelinde nasıl kullanılabilir hale getirebilirim?
attributes paneli ☝
arama yaptığımda özelikler gözükmüyor ☝
sol tarafta xml kısmına kodu yazarak eklediğim zaman özellikleri yukarıdaki resimdeki gibi ☝
burada ☝ gözüktüğü gibi özellikler attributes paneline geliyor ama xml den sildiğimde tekrar kayboluyor. Bu yüzden çok basit özellikleri ayarlamak için bile xml kısmını açmak zaman kaybettiriyor ve sinir bozucu olmaya başlıyor.