Şahsen benimde matematiğim aşırı kötü, dün matematik sınavına girdim ve 10 aldım 😃 Ama yazılımcı olmak için çok iyi matematik bilmene gerek yok. Türev, integral, fonksiyon bunları kullanmicaksın, çok çok çok ilerde bazıları işini görebilir ama bunu düşünmek için çok erken. Yani matematiğin yazılımla doğrudan alakası yok, algoritma konusu için basit gelebilir söyleyeceğim ama kodladıkça öğrenebileceğin bir şey bu. Sen ne kadar çok proje yaparsan o kadar çok gelişirsin, sakın matematiğim kötü ben algoritma yapamam fln deme. Kötü düşünceleri yok edip biraz kafa yorsan kolaylıkla bu işi halledebilirsin. İnternette algoritma pekiştirmek için quiz veren siteler vardır, en kötü kendi kendine düşün mesela bizim hocamız şey yapıyordu, kahve yapma algoritması. Sözde kod diye bir şey var, kod yazmıyorsun sadece algoritma mantığını oturtmaya çalışıyorsun.
Adım 1: Başla
Adım 2: Kettle'da Yeteri Kadar Su Var Mı Kontrol Et
Adım 3: Eğer Su Yoksa Musluktan Su Doldur - Varsa Sonraki Adıma Geç
Adım 4: Suyu Kaynatmak İçin Kettle'ın Kaynatma Düğmesine Bas
Adım 5: Kahve Bardağına Kahve Koy
Adım 6: Kettle Suyun Kaydığı Uyarısını Verdiğinde Kaynamış Suyu Kahve Bardağının İçine Dök.
Adım 7: Bitir
Böyle basit sözde kodlar ile başlayıp yavaş yavaş çıtayı yükseltirsin, sonrasında eğer kullanıcının yaşı 18'den büyükse ehliyet alabilir uyarısı veren bir uygulama, sonrasında da kullanıcının girdiği 2 değeri toplama böyle böyle büyürsün, herkes burdan başladı.
Ben böyle kendimi geliştirdim, yazabildiğim kadar çok kod yazdım. Bir işe yarayıp yaramaması önemli değil, maksat öğrenmek. Kod yazarken öğreniyorsun, diyorsun ki aaa burda bu hatayı verdi bir daha ki projende yapmıyorsun, algoritma ve kod yeteneğin gelişiyor bir daha ki projende daha tecrübeli oluyorsun vs. Bence alanını belirle, hangi dalda proje yapmak istiyorsun (Oyun Tasarımı - Web Site Tasarımı - Siber Güvenlik - Mobil Uygulama Tasarımı vs.) sonrasında belirlediğin alanda gerçekten devam etmek istiyorsan o alanın en popüler programlama dilinin kursunu al ve ilerle. Mesela oyun geliştiriceksen C# veya C++ bilmek zorundasın, Udemy'den 70 lira civarı paraya ömür boyu sürücek kurslar satın alabilirsin.