Son 3-4 aydır kafam çok karışık. Yazılımda gelişmem çok yavaşladı. Bunun en büyük nedeni çok farklı alanlarla ilerlemem. Frontend, backend, data science ve machine learning konularında aynı anda ilerliyorum.
Front end için -> html,css,javascript,sass,less,jqeury gibi konular bitti. React geliştiriyorum şuan.
Back end içim -> mysql,mssql bitti. Şuan node.js, mongodb, graphql teknolojilerini öğreniyorum
Data science ve machine learning konularında ise matematik ve kodlamayı aynı anda ilerletiyorum.
Yukarıya baktığımızda zaten ne kadar yoğun ve birbirinden alakasız iki alanda geliştiğimi görüyorsunuz. Çok konu var ve ben bu yüzden verimi minumum alıyorum. Normalde 1 haftada yazabileceğim bir react projesini 2 ayda yapıyorum. Çünkü aralara hep farklı alanlar giriyor ve projeden kopuyorum. 1 hafta sadece o projeye odaklansam diğer alanlarda köreliyorum. Bu beni negatif etkiliyor ve ne yapacağım konusunda kafam çok karışık. Bana ufakta olsa bir tavsiye veya görüş verirseniz çok sevirim. Şimdiden teşekkürler.