Alchera
Hocam ben bir ara başladım ve hatta sertifika dahi aldım. Ama şu an pek üzerine yoğunlaşamıyorum. Makine Öğrenimi veya Derin öğrenim için ilk öncelikle bir dil belirlemelisiniz. Genelde Python seçilir ku ben de python seçmiştim. Neyse işte bu dil de Veri Bilimi üzerine yoğunlaştıktan sonra Veriler üzerinden Matematiksel Analizler yapmalısınız. Ki eğer python dilini seçtiyseniz burada NumPy, Pandas, Matplotlib, SciPy, Seaborn tarzı kütüphaneler öğrenmelisiniz.
Daha Sonra, Python için, Makine Öğrenimine Başlayabilirsiniz; bunun için Tensorflow, PyTorch, Scikit-Learn (ben bunu öğrenmiştim) kütüphaneleri arasında bir seçim yaptıktan sonra Derin Öğrenim için Keras kütüphanesine başlayabilirsin. Benim bildiklerim bunlar. Ayrıca eğitimin sırasında herzamanki gibi pratik yapman önemli, her türlü kodun arkasındaki matematiği bilmen senin herşeyi anlayarak, herhangi bir zorlukla karşılaşmadan kodlamanı sağlayacak. Ayrıca ilk başlarda zorlanacaksın ama sabretmelisin.
Ayrıca bu yanıtıma güvenme çünkü yanlışlarım ve eksiklerim illa ki var. Araştırmanı ve farklı özellikle bahsettiğim teknolojilerin kendi dökümantasyonlarını okumayı tavsiye ederim.
Bu yolda sana başarılar dilerim....