Şöyle anlatayım. Session'ı başlattım. Session çalışıyor. En başta "if post" un hemen altında session'ı şu şekil kullandım, yani değer vermeden. $_SESSION["guvenlikgirisi"];
Ben burada hatalı girişi session'da tutuyorum. Aşağılarda da session'ı saydırıyorum. Session'ı tanımlarken "0" değerini versem yani $SESSION["guvenlikgirisi"] = 0; desem sayfa boş oluyor. Hiç bir şey görünmüyor. Session'a string bir değer versem de bu sefer "numerik bir değer değil" uyarısı veriyor ve saydıramıyorum. Ama yukarıda kodlarda da yazdığım gibi $SESSION["guvenlikgirisi"]; bu şekilde kullanırsam saydırabiliyorum. ama bu sefer de değer vermediğim için "tanımsız session" uyarısını veriyor. Session'ı database sayfasında başlatıyorum zaten. Eğer bu sayfaya alırsam "zaten başlatıldı" uyarısı veriyor.
Bir diğer sorun şu: Kullanıcının ip'sini, kullanıcı kayıt yaparken veritabanına ekletiyorum. 3 kere yanlış girdiğinde de veritabanındaki ip ile kullanıcı ip'sini karşılaştırabiliyorum ama siteye girişini nasıl yapacağım, onu bilemedim. Yani, şu an ben localhost'ta çalışıyorum ama gerçek bir adresi nasıl engellerim. Veya localhost'ta da aynı şekilde.
Bir diğer konu: Siteyi kendim için yapıyorum. Şifreyi de çerezde değil, session'da tutuyorum. Çerezde tuttuğum sadece "beni hatırla" işlemi.