KuzeyGneyolu61 Merhaba bir kodum var i = 2 while i < 4: takiptusu = driver.find_element_by_xpath("//*[@id='react-root']/div/div/div[2]/main/div/div/div/div/div/section/div/div/div["str(i+=1)"]/div/div/div/div[2]/div[1]/div[2]/div/div/span/span").click() bu kodda i 'nin string içinde artmasını istiyorum nasıl başarırım.
Arif-RYG KuzeyGneyolu61 While döngüsünün içinde arttırın. Her arttırılan değeri string ifadenin içine o değişkeni yazın(yani i değişkenini yazın) bunu yapmak için f-string veya .format() nedir bakabilirsiniz. Şunu söylemek gerekirse bence en kullanışlı ve kodunda okunabilirliği açısından f-string kullanmak
KuzeyGneyolu61 hocam internette araştırırken denk geldim. +str(i)+ bu komutu kullanmışlar bende denedim çalıştı bu komutun anlamını bılıyor musunuz?
Arif-RYG KuzeyGneyolu61 Parantez içine yazdığın parametreyi string bir ifadeye çeviriyor. Bunun için a = 1234 print(type(a)) b = str(a) print(type(b)) Yazıp test etmeniz yeterli + ise iki string ifadeyi birleştiriyor. yani iki adet "1" varsa bu "11" oluyor