KuzeyGneyolu61
Mantıklı tabikide neden mantıklı olmasın. Sizin rahat anladığınız yaptıktan sonra doğru sonucu aldıysanız benim için mantıksız olsa dahi sizin için mantıklı olmalı.
KuzeyGneyolu61 Ben pythonda acemiyim cok kolay yanlışlar yapabiliyorum
Bende hala yapıyorum takılmayın 🙂 (hala dediğime bakmayın 2021 in ocak ya da mart ayı olması lazım python öğrenmeye başladım) takılacak tek bir yer varsa yapılan hataya rağmen çözmeye uğraşmamak.
KuzeyGneyolu61 belli ki siz baya tecrübelisiniz. kendımı sizin yazdığınız mantıkta nasıl geliştirebilirim.
Estağfurullah üstte bahsettiğim süreden itibaren harıl harıl kodlarla uğraşmadım fakat ilk olarak internetten öğrenirken nedendir bilinmez merak ettikçe merak ettim. İnternetten devam ettim öğrenimime çok güzel Türkçe bir kaynak bulmuştum. İnternetten aldığım kurslardan(alt tarafı iki kurs 🙂 ) sonra bu kaynaktan sıfırdan başladım çünkü döngüler, parametre yazmak vs.. gibi konular kafama yatmıyordu çünkü o aldığım kurslarda hep ezberci yaklaşım aynı projeler üzerinden anlatımlaar vardı. İyiki sıfırdan başlamışım diyorum şimdi baktığımda. Hala daha aklımda bi soru işareti olduğunda ki olur insanız sonuçta 4/4 lük bi mahlukat değiliz bazen bildiğim şeyin neden bildiğimi nasıl bildiğimi unutur o kaynağa geri dönerim. Fazla konuştum kusura bakmayın 🙂
İşin aslı... İnsanların sorunlarını çözmeye çalışın. yapamadıklarını yapmaya çalışmak, Onların yapamadığı şeyi internette başka biri yapmışmı diye aratmaktır, videolara bakmaktır yeri gelir dokümantasyonlara bakmaktır, belki de bildiğin bir konu üzerinden soru gelir internete bakmaya ihtiyacın olmaz. Şayet sizin sorunuz sipesifik bi algoritma sorusu olsaydı size saydıklarımı yapacaktım hem ben öğrenecektim hem sizin (belkide) sorununuz çözülecekti.
Bahsettiğim Türkçe Kaynak
böyle bir yol izledikten sonra kod yazmaya ara verip tekrar klavye başına oturduğunuz zaman dahi edinilen tecrübeden dolayı araya biraz zaman bile girse çabucak adapte olup 1 gün önce yapamadığınız, kafanızda kuramadığınız algoritmayı kurabiliyor olabiliyorsunuz. Yada tam tersi bi kaç ay önce yaptığınız güzel bi kodlamayı ya nasıl yapmıştım ben bunu diyebiliyorsunuz. 🙂 acele etmeden sindire sindire öğrenmemiz gerekiyor....
Birde sizden son ricam sorularınızı resim olarak atmayın onları yazarak paylaşın.
Yazarkende üstte 3, altta 3 olmak üzere ( ` ) ibaresini koyup arasına kodunuzu yapıştırın. ki, insanlar kolayca kodunuzu okuyabilsin. Sorunuzun kalitesi de(soruş biçiminiz, soruda verilen bilgiler) gelişiminizin kaçınılmaz bir göstergesidir.