monster Merhabalar, ben yaklaşık 1 senedir Kotlin ile Android geliştiriciliği üzerine çalışıyorum ve hala öğrenmeye devam etmekteyim. Birçok proje yaptım ama bunların backend kısmında hep firebase kullandım. Ancak fark ettim ki firebase artık yetersiz kalıyor ve ücretleri çok yüksek. Android'de backend kısmı için ne kullanılıyor? Kullanılan teknolojiler(yazılım dilleri) nasıl projelere entegre ediliyor? Örnek olarak diyelim ki ben basit bir sosyal medya uygulaması geliştireceğim, bunun backend'i için hangi adımları izlemeliyim? (Örnek: Kullanıcı kaydı oluşturacağım ya da login olacak bunları hangi dillerle nasıl yaparım?)
kurt_adam_osman Kotlin ya da Java ile Springboot uygulaması geliştirip, bir sunucuda çalıştırımalısın. Sunucu bazı API'lere istek atmanı sağlayacaktır. Android Studio ile de uygulama geliştirirken, bu API'lere istek atarsan istediğin bir şey elde edebilirsin.
carry Herhangi bir sunucu üzerinden node js çalıştırabilirsin backend için. Aslında kullandığın dilin bir önemi yok neye aşinaysan onu kullan öğrenmek için. Sonrasında zaten isteklerine ve gereksinimlere göre şekillenir hangi dil kullanacağın. İyi Forumlar 🙌