Şuan nasıl bilemiyorum ancak 3-4 yol öncesine kadar 4 yıllık da istediği bölümü alamayanlar 2 yıllık bölüm seçip dgs ile 4 yıllığa geçiş yapıyordu dgs de mat2 filan olmadığından gerekli puanı almak daha kolaydı.Yani bu durumu değerlendirenler sistemi çok iyi kullandılar resmen açık bulup değerlendirdilerSonuç olarak dgs ile geçiş için üniversitelerde açılan
bilgmüh. kontenjanlarına ve istenilen puana bu puanı almak için kaç net yapman gerektiğine bakıp bu yolu da kullanabilirsin elbette yönetim bilişim sistemlerinden 4 yıllığa geçilebiliyor mu buna bakmak lazım bunun dışında hedefin devlet dairesinde çalışmak(memur olmak değilse) kötü bölüm yoktur kendini geliştirmemiş birey/öğrenci vardır.Ne okursan oku kesinlikle yabancı dil bilmelisin(işimi görecek kadar biliyorum yeetmez ana dil gibi konuşup yazabilmeli ve okuyabilmelisin.)Heves kırmak gibi düşünme yönetim bilişim sistemleri ülke şartlarında çok cazip ya da aranan bir meslek değil beklediğini bulamayabilirsin ama yabancı dil ve uluslar arası geçerli sertifikaların olursaa o zaman durum değişir