--- Bu yazıda pillow modülü ile ilgili belli fonksiyonları göstermeye çalışıcam. Öncelikle Python için windowsta pillow modülünü yüklememiz gerekiyor; cmd üzerinde 'pip3 install Pillow' komutunu çalıştırdığımızda pillow modülümüz yüklenmiş olacaktır. ---
--- Elimizde 2 adet resim olsun (ben kuş.jpg ve atatürk.jpg üzerinden anlatıcam), bunlar üzerinden çalışmalara başlayabiliriz. ---
--- Öncelikle from PIL import Image,ImageFilter
diyerek programımıza modülleri dahil ediyoruz. ---
--- Daha sonra örneğin kuş.jpg resmini programda bir değişkene aşağıdaki şekilde atayalım ve bu değişken üzerinden çalışalım. ---
image = Image.open("kuş.jpg")
--- Aşağıdaki kod kuş.jpg dosyamızı kuş2.jpg şeklinde aynı dizinde başka bir dosya olarak kaydetmemizi sağlar. ---
image.save("kuş2.jpg")
--- Aşağıdaki kod ile kuş.jpg resmini 180 derece döndürülmüş halini kuş3.jpg olarak kaydetmiş olduk. ---
image.rotate(180).save("kuş3.jpg")
--- Aşağıdaki kod ile kuş.jpg resmini 90 derece döndürülmüş halini kuş4.jpg olarak kaydetmiş olduk. ---
image.rotate(90).save("kuş4.jpg")
--- Aşağıdaki kod ile kuş.jpg resmini siyah beyaz yapıp kuş5.jpg olarak kaydetmiş olduk. ---
image.convert(mode = "L").save("kuş5.jpg")
--- Aşağıdaki kodlar ile kuş.jpg resminin çözünürlüğünü 960x600 olarak değiştirip kuş6.jpg dosyası olarak kaydetmiş olduk. ---
degistir = (960,600)
image.thumbnail(degistir)
image.save("kuş6.jpg")
--- Aşağıdaki kod ile kuş.jpg resmini blurlaştırıp kuş7.jpg dosyası olarak kaydetmiş oluruz. ---
image.filter(ImageFilter.GaussianBlur(5)).save("kuş7.jpg")
--- Şimdi image2 değişkenine atatürk.jpg resmini atayalım ve verdiğimiz koordinatlar doğrultusunda resmi kırpıp atatürk2.jpg dosyasını oluşturalım. ---
--- Bu koordinatları şu şekilde anlatmak istiyorum, örneğin telefonda yada bilgisayarda program aracılığı ile kırpma işlemi yaptığımızda bir dikdörtgen içine aldığınızı düşünün. Bu dikdörtgenin sol üst tarafı koordinatını (334,0) ve sağ alt tarafı koordinatını (1021,600) crop işlemi için koordinat olarak giriyoruz. Ben koordinatları PhotoScape adlı fotoğraf düzenleme programı ile aldığımı söylemeliyim. Orada kırpma işlemi yaparken gözüken koordinatları kullandım. ---
kirpilacak_alan = (334,0,1021,600)
image2.crop(kirpilacak_alan).save("atatürk2.jpg")