Arkadaşlar herkese merhaba.
Bir iç/depo lojistik firmasında mühendis olarak çalışıyorum. Sektörümüzde yaptığımız işlerden bahsetmek gerekirse Akıllı depolama sistemleri, AGV, LGV, otomasyon, konveyör, ışıklı toplama ve dağıtım sistemleri, raf taşıyan mobil robotlar gibi bir çok teknolojiyi depolara entegre etmek, bu cihazların hem birbirleri ile hem de gerek server üzerinde olsun gerek web tabanlı olsun sunucular ile haberleşmesini konuşmasını sağlayacak IT yapıları oluşturmak ve yazılımlarını yapmak. Malesef yaptığımız yada yapmayı hedeflediğimiz işler büyük olsa da şirket küçük. Her proje için outsource yazılımcılarla çalışıyoruz. Ve bunun sıkıntısını çok fazla gördük. Bende uzun süredir araştırmalarım ve 1-2 senedir içimde yazılımcı olma isteğini artık bir adım daha öteye taşıyarak belki bugün bu ay olmasada en azından 1 senede bir şey öğrenip yapmak istiyorum.
Sizden ricam bu konuda neleri öğrenerek başlamalıyım hangi dille başlayıp hangi dilleri öğrenmeliyim, bir yerden başlamam için bir yol göstermeniz. Bu konuda tüm önerilerinize açığım.