başlangıç için c++ hiç önerilmiyor ama c++ öğrenmek zorundayım, daha yeni başladım classlara geçmedim bile yani bir saat falan oldu (1 saat ama 1 haftada 1 saat yani halim kötü) başlayalı diyebilirim ama aylardır başlamak için çabalıyorum. ben nasıl çalışacağımı çözemedim, yani dinliyorum ama çalışacak bir şey yok sanki, tabii çok başında olmamın da etkisi var ama nasıl çalışmalıyım? dört işlemi anlatırken bile aynılarını yazmalı mıyım? not mu tutmalıyım? mesela çok fazla parametre var, hepsini tek tek nasıl ezberleyeceğim? ben bu dili nasıl en efektif şekilde öğrenebilirim? mesela kaç saat çalışmalıyım? internetten videolara bakıyorum ve videoların süreleri 8-15 saat civarı oluyor ama tabii ki sadece 15 saat video dinleyerek öğrenilmez bir dil, diyorum ki 200 saat çalışsam öğrenir miyim acaba sonra internete bakıyorum 5 haftalık mesai süresi bu, sence mantıklı mı 5 haftada bir programlama dilinde ortalama seviyede olmak diyorlar onlara da hak veriyorum, 10 saatlik videoya 200 saat çalışmak çok yeterliymiş gibi geliyor ama 200 saatte ortalama bir seviyede olmak ortalama zekada biri için mümkün olsaydı herkes birkaç haftasını ayırır gider freelance iş kovalardı diye düşünüyorum ama o zaman ben ortalama seviyedeyim diyebilmek, kompleks olmayan ama çok da basit olmayan işler çıkarabilmek için kaç saat harcamak gerekiyor ki? sonuçta programlama için önemli olan mantığını oturtmak, mantık oturtmak ne kadar zor olabilir ki yeterince odaklanıp anlamaya çalıştıktan sonra?
internette yabancı sitelerdeki insanlar beni çok geriyor yani birisi programlama dili öğrenim süresi hakkında soru sormuş oluyor, kimse 3 ayda insanlardan daha zeki robot yapmayı falan kast etmiyor ama neredeyse 3 ayda hesap makinesi zor yaparsın sene bağlayacak insanlar, ya da 6 ayda (soruyu soran günde 5-6 saat çalışmaktan falan bahsediyor yani günde 1 saat haftada 3 gün değil) herhangi bir şey yapabileceğine mi sanıyorsun diyip aşağılamaya başlıyorlar.
çok uzun yazdım, umarım bana yardımcı olabilecek birileri çıkar ve yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.