Birbirine yapışmamaları için
.download-btn.btn1 {
border:4px solid #3afdac;
margin: 0 auto;
display: inline-block;
padding: 0 5px;
}
.download-btn.btn2 {
margin: 0 auto;
}
Aralarında 5px boşluk bırakmak için soldaki butonun sağına, sağdaki butonun soluna boşluk bırakıyoruz
( Eşit olması için 2.5px kullandım istersen 4 1 veya 3 2 şeklinde de boşluk verebilirsin )
.download-btn.btn1 {
margin-right: 2.5px;
}
.download-btn.btn2 {
margin-left: 2.5px;
}
Dış boşluk bıraktık ama butonlarımız çok büyük olduğu için alt satıra geçecektir butonu küçültmek için
butonların widht değerini %50 den düşük bir değer vericekiz. ( Ben 30% kullandım istersen %50 den düşük başka bir değer de kullanabilirsin )
`
.download-btn {
width:30%;
height:60px;
text-align:center;
cursor:pointer;
border-radius:10px;
box-sizing:border-box;
overflow:hidden;
float: left;
}
`
Ortalamak için aslında yapmamız gereken sayfanın genişliğinin yarısından bizim kutularımızın genişliğinin yarısını çıkarmak ve bu değeri margin olarak vermek yani sayfanın yatay olarak ortasındaki noktanın bizim kutularımızın yatay olarak ortasındaki noktayla üst üste gelmesini sağlayacağız. buda bize yatay olarak ortalanmasını sağlayacak.
Bunun için soldaki butonumuza soluna margin değeri vereceğiz vereceğimiz margin değeriniz sayfanın genişliğinin yarısından yani %50 ve bütün butonlarımızın uzunluğunun yarısı yani 381.59px (30% değer verince bu oluyor veya sağ tık inceleden butonların uzunluğuna bakabilirsin. ) değerlerini çıkarıp onu margin olarak vereceğiz onu da calc() kullanarak yapacağız
.download-btn.btn1 {
margin-left: 2.5px;
margin-left: calc( 50% - 381.59px);
}
bu şekilde ortalayabiliriz sormak istediğin biryer olursa forumun discord sunucusuna gelip sunucuya yazabilirsin.
umarım açıklayabilmişimdir.
kolay gelsin