Bir süredir kripto para alım satım yapıyorum.Her nekadar müthiş buluş geleceği değiştirecek dense de olayın kazanç boyutu yine parası olanların elinde ben az olan param kenarda durmasın diye sisteme dahil oldum..Para boyutu olarak sistemi eleştirdim ancak Blockchain sisteminin mantık olarak bende muazzam buluyorum bilgisayarlar ve internet olduğu sürece bilginin silinemeyecek olması tartışmasız harika.Elbette bu benim makalelerden(ingilizce olanlardan) okuyup yorumladığım.Bu noktada anlamadığım ben bir bilgisayar kullanıcısı olarak hangi işlem sonucu blockchain zincirine dağil olmuş oluyorum.Tamam kripto para alarak dahil oldum ancak almasaydım bu zincirde herhangi bir şekilde bulunma ihtimalim olacak mıydı?Özetle olayın arkasında bir program mı var a ülkesinin b şehrinde ki bilgisayarda benim bilgim kod şeklin de nasıl var olacak.Olayı tamamen yanlış anlamış olabilirimde🙂Herkes bu sistemi anlatmaya çalışıyor ancak bana göre bunu en iyi yazılım ile uğraşan anlayıp anlatabilir.O yüzden bu konuyu açtım.İşin diğer boyutu devamlı yeni kripto paralar çıkıyor.Kimiyerde jaavascript ile mining kimi yerde python ile mining haberlerini okuyorum(Boş haber de olabilirler detaylaına hiç bakmadım).Kripto paranın kendine özel bir yazılım dili yok mu?İlgi ve yorumlar için teşekkür ederim