Merhaba, yazılımla ilgilenen özellikle de yeni başlayan insanların çok takıldığı bir konu ve yine internette araştırdığım zaman çok net ve düzgün bilgilendirmelere ulaşamadığım bir konu.
Genellikle önce yazılım dili seçme konusunda ve nereden başlayacağımız konusunda sıkıntı yaşıyoruz fakat bunu atlattıktan sonra ise nasıl devam etmek gerektiği konusunda oluyor benim de şu an yaşadığım şekilde. Bir yazılım dili nasıl öğrenilmeli emin değilim. İnternette İngilizce, Türkçe veya başka herhangi bir dilde bir sürü yazılı videolu kaynak var, örneğin ben 1 yıldır JavaScript ile ilgileniyorum fakat JavaScript bilgimin iyi olduğunu iddia edemiyorum çünkü fonksiyonlar, classlar, objeler, katılım vs. gibi konuların ötesine hiçbir zaman geçmedim ihtiyacım olduğunu göremedim ve hissedemedim.
Youtube'da bir video serisi buldum 255 adet JavaScript dersi çekmiş seriyi yapan kişi, şimdi ben bu 255 videoyu tamamen izlesem izleyip bitirdiğimde JavaScript öğrendim diyebilecek miyim? Veya bir başka Youtuber 8 saatlik bir ders videosu hazırlamış ve çok detaylı bilgiler veriyor, ben bu videoyu izlediğim bitirdiğim zaman ( tabii tüm bilgileri akılda tutmak da biraz zor olacak ama ) artık bu dili biliyorum mu diyebileceğim? Bu konuda kendine bir yol çizmiş insanlar varsa ve bilgilendirirseler sevinirim, siz nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?