bgeniusp Çok kararsız kaldım sizce Javadan mı C# dan mı programlamaya başlamalıyım? Gördüğüm kadarıyla benzer diller. Birini öğrenince diğerini öğrenmem kolaylaşır mı? Teşekkürler, saygılarımla
SUBUTAI bgeniusp hocam bu konu alır başını gider bu bi kesin ancak senin yaklaşımın önemli. İlk olarak bildiğiniz dilleri sorabilir miyim? Gel gelelim önce C yi öğrenirseniz eğer diğer diller kolay gelecektir size (en zoru o kabul ediliyor sanırım). C# serisinin en gelişmişi olduğundan Java ile C# kıyaslaması pek doğru olmaz bence. Java-C kıyaslaması beş yıl önce de vardı şimdi de var 🙂 Bi PS ekleyeyim: Java kullanıcısıyım.
Halil Han BADEM bgeniusp Merhaba, henüz yeni başlayacaksanız hangi dil ile başlayayım diye bir soru sormayın kendinize zira her soruda farklı dile yönelir gelişemezsiniz. Bu tecrübe ile sabit bir durumdur. Nice yazılımcı adayları bu konulardan dolayı gelişme gösteremedi. Hangisi yakın geliyorsa onunla başlayıp devam edin. C# olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda çok durmayın zaman kaybı yaşarsınız.
SUBUTAI bgeniusp Projeden kasıt platform sanırım hocalarım daha iyi bilir ama C, dillerin en zorudur ki derine indiğinden zorlaşır. kısaca zirveye çıkan kayarak aşağı iner mevzusu 😁 . Gelişmiş ne diye sormuşsunuz. Açmam gerekirse C# zamane dili. Anlaması kolay ve teşvik edici bı dil olduğundan gelişmiş dedim. Başlangıç düzeyindeki bi adamı root mevzusuna indirmezsiniz. Eğer siz herşeyden önce diğer diller bana VIZ GELSİN TIRIS GİTSİN istiyorsan C benim yegane önerim :-). Herhangi bi sorun olursa profilimde iletişim linkleri var beklerim her türlü soruyu. Hocalarımdan her türlü yoruma açığım 😊 .
bgeniusp SUBUTAI Bildiğim dil tam anlamıyla yok az biraz incelemem ve izlemem dolasıyla c,c# bir de otomasyoncu olduğum için biraz TIA' dakulanılan SCL var. Bu arada serisinin en gelişmişi derken yani en iyisi c# mıdır burayı anlamadım
bgeniusp Halil Han BADEM Evet tüm mesele bu hocam hangisi diye düşünürken hiç başlayamamak ve zaman kaybetmek tam da ben 🙂 c# daha yakın geliyor lakin bu seferde hangi eğitim diye kafam karışıyor. Youtubeda ve udemyde engin ve murat hocanın dersleri var. Hem de çok var. Hangisininden ilerleesem derken yine başlayamıyorum. Murat hoca desem youtube mu udemy mi derken yine karar veremiyorum. Düzenli net bir eğitim yok ki.. Murat hocanın youtubeda 3 farklı oynatma listesi var epey konu var. Udemyde bir tane boğuldum resmen bir el uzatın çıkarın beni. 🙂 Teşekkürler cevaplar için
Halil Han BADEM bgeniusp Proje bazlı git. Şu an bir proje düşün ve onu yapmaya başla. Endişelendirmek istemem ama zaman yok 🙁
bgeniusp Halil Han BADEM Haklısınız ama endişeleniyorum ve ben de geç kalmaktan korkuyorum. Bu işin yaş sınır var mı sizce? Proje bazlı gitme fikri benim de aklımda. Ama tersten .Yani şu şekilde yapılmış projeyi inceleyerek. Sizce böyle daha iyi olmaz mı?Çünkü kafamda net bir proje yok
bgeniusp Herkese tekrardan merhaba youtubeda sendekodyaz diye bir kanal kesfettim muammer güler adında bir hoca. Bu hoca hakkında bir fikriniz var mı? Kendime pazar gününe kadar düşünme süresi verdim. O yüzden süre sıkıntısı yok. Pazar basliyacam inşallah 🙂