Ama önemli olan sabretmeyi bilmek bence.Çünkü,eğer işe bir şekilde kendini sevdirebillirsen ve devam etmeye çalışırsan bence tünelin ucundaki ışığı görme fırsatını yakalayabileceksin.Sen siber güvenlikten veya yazılımdan felan sıkıldığından değil,kafandaki olumsuz düşünceleri bastırmayı bilmiyorsun.E haliyle de azim sana sıkıcı geliyor.Fakat tüm iplerin ucunu birleştirdiğinde,şunu görüceksin.Hepsi senin sabrına ve iradene bağlı.Çünkü iradesi olmayan bir insandan azim beklenemez.Kocaman 8 yılı sen bir hiç uğruna mı harcadın? Benim bu sene LGS sınavım var.İstesem saat 12 de de uyanabilirim.Ama kafamdaki olumsuz "ben yapamam","ben yapamıyorum","ben sıkılıyorum" gibi düşünceleri bastırıp her sabahın 6 sında kalkmayı biliyorum.Çünkü tünelin ucunda bir ışığın olduğnu da biliyorum.Ve şunu unutmamamk lazım.Bu hayata bir hiç uğruna gelmedim,gelmedik.Hatalar olabilir.Ama hataları anlamaya ve onlarla baş etmeyi öğrenmek.Hayat pes edenlerin ve pes edipte kalkmayanların,hiç bir zaman yüzüne gülmeyecek bunu bilmenizi isterim...