Slencer Marhaba değerli Dostlar. Bilgisayar online bir oyunu mobile uyarlamak istiyorum knight online düşünün Sunucu Pc Hatunda ve Clintli Unty de yapılmış mobile uyarlı yani oyuncular mobilden giriş yapıyor ve şuan da giriyorum hic bir sıkıntı yok Asıl konu bu telefonun ekranına 1000 player girdiğinde ne olur telefonlar bunu destekler mi veya bunun bir caresi buluna bilinir mi ?
Halil Han BADEM Slencer 1000 player aynı ekranda oynar fakat eğer işlemci ve ram miktarı düşük ise kaynak seviyesi az olduğu için kasmalar ve çökmeler yaşanır.
Slencer Değerli cevabınız icin cok teşekkür ederim. Peki Pubg minecrft gibi oyunlar neden sınırlı tutuyor oyuncuları?
Halil Han BADEM Slencer Şöyle düşünüyorlar; herkeste çok iyi telefon yok. Bu yüzden genel cihazların oluşturabileceği ve sunucuların çok fazla yükle yüklenmemesi için bu şekilde kısıtlamalar yaparlar. Oyuncu sayısı artar ise sunucu yükü artar; sunucu yükü artar ise ping ve oyunda kopmalar yaşanır.
Slencer Benim nasıl bir yol izlemen lazım? Bu oyunu serverı bölüp 20 şer 50 şer oynatma olasılığım yok. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Halil Han BADEM Slencer Yolu yok; olsaydı büyük firmalar yapardı. 1000 kişiyi aynı yere alırsan; 1) Sunucu gücün yetmez. 2) Çoğu telefon kaldırmaz. Diyelim ki yine de yaptın; kimse oyundan verim almaz, sürekli kasma ve atma olur.
Slencer hmm anladım. Host üzerinde online bir sunucum var suanda 1200 playar aktif ama bilgisayar üzerinden oynuyor oyuncular Untyde mobil uyarlı client yani oyuna servera baglanmak için mobil uyumlu yaptık. Sunucunun hostu daha yüksek bir makinaya gecirsem şehir lerede giriş sınırı getirsem toplamda 60 şehir var her şehre 50 oyuncu sınırı koysam telefonun aynı ekranında olmayan oyunculardan etkilenir mi telefon yani 1000 player var ama hepsi başka şehirde 50 50 50 dağıtılmış telefonun yükünü azalta bilirmiyim veya farklı bir strateji uygulanır mı
Halil Han BADEM Slencer Şöyle düşünün. Siz her playeri load edince bellekte bir yer tahsis ediyorsunuz. Sizin oluşturmuş olduğunuz player, çevre elemanları vb. gibi koşulları düşünerek hareket etmeniz gerek. Yerinizden olsam test ederim; eğer sorun oluyorsa oyuncu sayısını güncelleme ile düşürürüm.