AhmetEren Merhaba yazılıma yeni yeni başladım html css temellerini biliyorum ancak birkaç araştırma sonucu html ve css dilini bırakıp c# diline geçmek istiyorum. Ancak algoritmayı çok fazla anlamıyorum/bilmiyorum ve algoritmayı nasıl öğrenebileceğimi merak ediyorum. İnternetten araştırmaya çalıştım ama pek anlamlı gelmiyor ve öğrenmek istiyorum Nasıl öğrenebilirim kaynak önerirmisiniz?
sasr AhmetEren internetten yazılım öğrenmek can sıkıntı yaratbilir.Sana 2. önerimde herhangi bir kaynak kitap alman.Eğer python öğreneceksen Atıl Samancıoğlu'nun Python kitabını satın alabilirsin(bende ondan kullanıuyorum ve keyif verici).
Halil Han BADEM AhmetEren Çok keskin kararlar alıyorsunuz. Bu sizin gelişiminize çok engel olacaktır. CSS/HTML'den C#'a geçmek çok farklı dünyalar. Önerim ilk olarak hangi alanda çalışacağınızı belirlemek. Bunun için sabit mesajlarda "Yazılıma Yeni Başlayanlar" için makale ve tartışma mevcut oraya göz atabilirsiniz.
sasr Sana önerim c# değilde,python dili ile başlaman.Python kolay fakat C# ortalama seviyede bir dil olduğu için baştan can sıkıntısı yaşamaya başlayabilirsin bu da yazılımdan bıkmana neden olabilir.Algoritmayı Python ile öğrenir,C# ile pekiştirirsin diye düşünüyorum...
AhmetEren sasr yanıtın için teşekkürler phyton öğrenmek içim başka kitap önerin veya kaynak önerim var mı?
SerhatSHN sasr @AhmetEren alakası yok internetten video izleyerek ögrenmek çok daha kolay video derslerinin setlerini bitirdikten sonra kitaplardan başla. Yoksa sıkar tabi kitap okumak seni bunaltiyorsa şahsen beni biraz sıkıyo 😅 .
SerhatSHN Kanka program yazarak alışıyosun zaten ben algoritmayi çok cafcafli bişey saniyodum youtubede araştirmişdim hatta ama algoritmayla anlatilan şeyler biraz tutarsız yağni aslında algoritma denen şey senin programda alt alta yazdıgın satırlara algoritma deniyo öğrenmeye pek gerek yok zaten programı yazarken bir algoritma yapiyosun bir örnek verem ; mesela toplama işlemi olsun ve 1 + 1 = 2 diye bir işlemi olsun sen toplamayı yaparken birlerin arasına eşittir koymassin demi sona koyarsin buda ayni mantik herşeyin sıralaması var yagni algoritmayı program yazarak anlarsin 2 satir programda yazsan ona algoritma deniyor. umarim yardimci olmusumdur 😁
SerhatSHN AhmetEren https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://arhavifenlisesi.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/08/03/965637/dosyalar/2017_11/02152122_python3.pdf&ved=2ahUKEwjprMu7pcTtAhVRJBoKHWMqCKQQFjADegQICBAB&usg=AOvVaw0hNtqVjeFbB1FHtNj-rMc3&cshid=1607633582819
OmerFarukYAZICI Rayberk sasr Sizi tebrik ediyorum gençler, ben bırak 8 i 9. sınıftayken daha fizik dersini anlayamıyordum, siz algoritmaya geçmişsiniz 👏👏
harezmi Btk Akademi'de sıfırdan ileri seviyeye güzel kurslar var. Tamamı da ücretiz. Bi göz atmanızı tavsiye ederim.