CiroDiMarzio Üniversitede 2-3 sene öğren sonra başla denmesi yanlış bir şeydir. Üniversite sana öğrenmeyi öğretir, zaten temel olarak alman gereken kabiliyet budur ve genelde her şeyden azar azar öğrenirsin, senin bir alanı seçip, geliştirmen beklenir. Burada amacın kendini her zaman geliştirmek olmalı. İlk olarak aklında bir proje olması gerçekten güzel bir şey ve kesinlikle bu projeyi yapmaya başlamanı öneririm. Java öğrenmeye başlayalı 3 ay olmuş 4 ay olmuş bakma. Projenin üzerine gidersen, yapmaya çalışırken bir çok şeyi zaten öğrenirsin ve bana sorarsan bir yazılım dilini proje bazlı daha rahat öğrenirsin, hatalarla karşılaşır bunları çözmek için araştırmalar yaparsın, yeni şeyler keşfedersin. İkinci olarak eğer İngilizce seviyen pek iyi değilse( benim iyilikten kastım B2 olması en azından gerekir) Okuduğunu anlama, döküman okumada iyi değilsen. Projeni geliştirirken bir yandan da günlük 1-2 saat İngilizce çalışman ilerde seni rahat ettirecek ve çok iyi yerlere getirecektir. Zaten projeni geliştirirken fark edeceğin şey Türkçe kaynağın yeterli olmadığı ve İngilizceye muhtaç olacağındır.