coder-help Plesk veya CPanel kendinden imzalı sertifikalar oluşturur. Aslında Plesk'te Let's Encrypt eklentisi olması gerek. Bazı hosting firmaları sırf SSL'i ücretli satmak için bu eklentiyi devre dışı bırakıyor. Lakin bu bir sorun değil. Sizin için söylediğim adımları izleyin.
- Cloudflare sitesine giderek üye olunuz.
- Üye olduktan sonra site ekle diyerek bilgileri giriniz (domain yeterli olacaktır)
- Sistem DNS ayarlarınızı çekecektir. Çektikten sonra alt tarafta (veya üst tam hatırlamıyorum) size 2 adet DNS adresi verecektir. Domainin satın alındığı firmanın paneline girip DNS ayarlarına gidiniz.
- DNS isimlerini Cloudflarenin size vermiş olduğu DNS adları ile değiştirip güncelleyin.
- Sonrasında Cloudflare sitesine geri dönüp işlemi yaptığınıza dair onay butonuna basınız (ekranda DNS'lerin altında bulunması gerekir.).
- 5-10 dakika sonra sizin dns adreslerinizi doğrulayacaktır. Belirli süre Cloudflare sayfanızı yenileyin, onaylanıp onaylanmadığını zaten görürsünüz.
- Bundan sonraki adım ise güvenlik ve SSL alanı olması lazım menüde. Orada SSL için strict, full gibi seçenekler olacak. En alttakinin bir üstekini seçin ve kaydedin.
- Bir süre sonra SSL'in otomatik olarak geldiğini göreceksiniz. Aynı zamanda DDos içinde önlem almış olacaksınız.
Not: Mobilden yazdığım için giriş imkanım olmadı. Tarifleri ezbere yaptım takıldığınız yer olursa bana iletebilirsiniz.
İyi çalışmalar.