harezmi Bir uygulamanın içinde bulunan app.config dosyasının içeriklerinin şifrelenmesi,daha çok connectionString için an itibariyle bulduğum linki paylaşıyorum bakmanızı tavsiye ederim.
http://emraharal.com/2016/12/16/app-config-ve-web-config-sifreleme-hatasi/
Şifreleme;
1-Projemizin içindeki app.config dosyanın adını web.config olarak değiştiriyoruz (Değiştirmeden önce bir yedek alınız.İşlem sonunda eski adını geri vereceğiz).
2- Windows + R (Çalıştır) alanına cmd yazıp çalıştırıyoruz.
3- cmd ekranına cd C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 yazarak çalıştırıyoruz.
4- Açılan dosyanın içine,
aspnet_regiis.exe -pef “xml şifrelemek istenen tag” “projenin web.config yolu”
aspnet_regiis.exe -pef “connectionStrings” “C:\Users\Tosun\Desktop\ConnectToAccountancy\ConnectToAccountancy” işlemi çalıştıralım.
connectionStrings = şifrelemek istediğimiz tag (Ben veritabanı şifreliyorum);
Sonuç;
5- Adını değiştirdiğimiz app.config eski haline getiriyoruz.
app.config yada web.config dosyasının içine bakıyoruz. Kod tarafında bir şey yapmamıza gerek kalmadan net framework çözümlüyor.
Şifreyi kaldırma;
1- app.config adını web.config olarak değiştiriyoruz.
2- windows + R (Çalıştır) alanına cmd yaz ve çalıştır.
3- cd C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 çalıştır.
4- aspnet_regiis.exe -pdf “connectionStrings” “C:\Users\Tosun\Desktop\ConnectToAccountancy\ConnectToAccountancy”
5 -web.config adını app.config tekrar eski halina getirelim. Bu şekilde connectionString tekrar görmemize sağlar.
Not: Aynı zamanda buradaki makaleyede göz atmanızı tavsiye ederim açıklamaları güzel. Fakat nasıl uygulayabileceğimi anlayamadım.