cokyonluinsan Ödev değil daha lise öğrencisiyim anodolu lisesi
sadece güzel bir şeyler yapmaya çalışıyorum
double edebiyat, din, tarih, felsefe, ybnc1, ybnc2, beden, görsel, s1, s2, s3, s4, s5, ort, bg;
bg = Convert.ToDouble(comboBox6.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox7.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox8.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox9.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox10.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox11.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox12.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox13.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox14.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox15.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox16.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox17.SelectedItem) + Convert.ToDouble(comboBox18.SelectedItem);
edebiyat = Convert.ToDouble(textBox1.Text) * Convert.ToDouble(comboBox6.SelectedItem);
din = Convert.ToDouble(textBox2.Text) * Convert.ToDouble(comboBox7.SelectedItem);
tarih = Convert.ToDouble(textBox3.Text) * Convert.ToDouble(comboBox8.SelectedItem);
felsefe = Convert.ToDouble(textBox4.Text) * Convert.ToDouble(comboBox9.SelectedItem);
ybnc1 = Convert.ToDouble(textBox5.Text) * Convert.ToDouble(comboBox10.SelectedItem);
ybnc2 = Convert.ToDouble(textBox6.Text) * Convert.ToDouble(comboBox11.SelectedItem);
beden = Convert.ToDouble(textBox7.Text) * Convert.ToDouble(comboBox12.SelectedItem);
görsel = Convert.ToDouble(textBox8.Text) * Convert.ToDouble(comboBox13.SelectedItem);
s1 = Convert.ToDouble(textBox9.Text) * Convert.ToDouble(comboBox14.SelectedItem);
s2 = Convert.ToDouble(textBox10.Text) * Convert.ToDouble(comboBox15.SelectedItem);
s3 = Convert.ToDouble(textBox11.Text) * Convert.ToDouble(comboBox16.SelectedItem);
s4 = Convert.ToDouble(textBox12.Text) * Convert.ToDouble(comboBox17.SelectedItem);
s5 = Convert.ToDouble(textBox13.Text) * Convert.ToDouble(comboBox18.SelectedItem);
ort = (edebiyat + din + tarih + felsefe + ybnc1 + ybnc2 + beden + görsel + s1 + s2 + s3 + s4 + s5) / bg;
listBox1.Items.Add(ort.ToString());
if (ort >= 0 && ort <= 69)
{
listBox2.Items.Add("Maalesef Belge alamadınız");
}
if (ort >= 70 && ort < 85)
{
listBox2.Items.Add("Tebrikler Teşekkür Belgesi Aldınız");
}
if (ort >= 85 && ort <= 100)
{
listBox2.Items.Add("Tebrikler Takdir Belgesi Aldınız");