Öncelikle S.A;
Arkadaşlar bu konumda sizlere pythonla kendinize özgü yağni kendiniz kodluyacaksınız,
wordlist nasıl oluşturulur bunu göstericem.
İlk Önce
-Bir program geliştirme uygulaması açalım ben [Pycharm] kullanıyorum.
-import random
a = 0
f = open("4basamaklı.txt", "w")
while a < 262144:
a += 1
sayı = random.randint(999,9999)
print(sayı ,file=f)
bu komutları yazın. Kendiniz üstünde geliştirme yapabilirsiniz bu arada nasıl yapdığımızıda anlatayım.
1 - ilk import random
modülünü programımıza aktarıyoruz
2- a değişkenini 0'a atıyoruz a = 0
3 - sonrasında bir txt dosyası oluşturuyoruz f = open("4basamaklı.txt","w")
ben ismini [4basamaklı.txt] yapdım istediğinizi yapın.
4- sürekli olarak farklı bir sayı (şifre) oluşturucağım için ve kaç farklı sayı üretmek istiyosam ona göre bir sayı giricem ben 4 basamaklı sayılar oluşturmak istediğim için vede 262144 kez tekrar etmesini istediğim için ben while a < 262144:
komutunu yazdım sebebi ise... Ben 4 basamaklı oluşabilecek maximum sayı kombinasyonlarını txt dosyama eklemek için 262144 bu kadar kez tekrar sayı üretmesini istiyorum bunu hesaplamak için ise şöyle yine kendimiz bir program yapabiliriz Konu Sonunda kodu vericem şimdi karıştırmayak.
5- while döngümün son bulmasının zamanını belirliyorum a += 1
yağni while her çalıştığında bu a
değişkeni +1
artıcak vede ** a** değişkeni 262144 olduğunda while döngüm sona erecek.
6- sayının kaç basamaklı vede oluşacak rastgele sayının kodunu giriyoruz sayı = random.randint(999,9999)
eğer 5 basamaklı bir sayı oluşturmak isterseniz 999,9999
birtane daha 9 ekleyin fark etmişsinizdir soldaki 999 sayısı sağdakinden **9999 ** bir basamak daha az sebebi ise (0000,9999)
şeklinde yazarsak 0 lar bir anlam vermez ve 1 basamaklı bir sayı verir.
7-oluşan sayıyı dosyanın içine basıyoruz print(sayı, file=f)
ŞİMDİ BASAMAK BELİRLEMEYE GELELİM
s = pow(4,9)
print(s)
input("")
- burda yapdığımız şey çok basit 4'ün 9. kuvvetini buluyoruz ve bu bize 4 basamaklı maximum oluşturulabilecek sayıyı veriyo.
İYİ ÇALIŞMALAR ✍️ 😼