Öncelikle selamunaleyküm;
Kullandığım Kali versiyonu 2019.4
-- Arkadaşlar bu konuda Kali Linuxa Pycharm nasıl yüklenir bundan bahsedicem
benim işlemci 32 bit olduğu için 32 bit sürümünü indiricem Vericeğim linkde 32 bit için siz en son versiyonunu indirebilirsiniz 64bit iseniz fakat bence 32 bit versiyonu daha performanslı.
1 - ilk önce bunu indirin [32 bit için]
---> https://download.jetbrains.com/python/pycharm-community-2018.3.7.tar.gz?_ga=2.142359927.499384887.1599402907-2095111988.1599402907
2 - indirdikten sonra Download klasörüne gidin ve tar.gz uzantılı dosyayı klasöre çıkartın bunun için
targz uzantılı dosyanın üstüne gelip [sağ tıklayın ve buraya aç deyin]
3 - daha sonra terminale girin [CTRL - ALT - T] kombinasyonlarıyla girebilirsiniz
4 - sonra bu komutu girin cd /usr/share/applications
5 - ls
komutuyla programlarınızı görün
---> burda pycharmı iconu olan bir programa dönüştürmek için yapıcağımız adımları söylüyecem.
6 - ilk önce pycharmı uygulama haline getirmek için kullanmadığınız bir programın içeriğini değiştirecez [ben chromium değiştiricem].
7 - cp chromium.desktop pycharm.desktop
yazıp [Enter'e] Basın
8 - pycharmı klasör olarak çıkartmış oldugunuz konuma gidin ve klasörün içindeki [bin] dizininin içine girip yolunu kopyalayın.
9 - Terminale gelip nano pycharm.desktop
deyip klasörün içeriğini değiştirecez .
10 - ok tuşlarıyla alt satırlara inip Exec:
kısmını buluyoruz bunun içerdiği chromium'un dizinini silip kopyaladığımız pycharmın klasör halinin yolunu yapıştırıyoruz ve sonuna [/pycharm.sh] ekliyoruz .
- Şöyle gözükmesi lağzım ben root dizinine çıkarttığım için benim konum böyle (sizde farklı olabilir)
Exec=/root/pycharm-community-2018.3.7/bin/pycharm.sh
11 - Ve iconu için ise yine ok tuşlarıyla alt satırlara inip Icon=
kısmındaki dizini silip tekrar pycharm dizinini yazıyoruz ve sonra sonuna [ /pycharm.svg ] yazıyoruz şöyle gözükmesi lağzlım.
Icon=/root/pycharm-community-2018.3.7/bin/pycharm.svg
şimdi kontrol etmek için başlat tuşuna basıp pycharm olarak aratalım ismi farklı görünüyo olabilir masaüstüne alıp yeniden adlandırabilirsiniz.
Bu kadar iyi günler iyi çalışmalar ✍️ 😼😁