Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Diğer karmaşık program dillerini öğrenmek çok zaman alır ve kullanım alanları büyük olmasından dolayı kullanımını öğrenmek çok zordur. Ancak Python söz dizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir. Sonuç olarak, Python kullanarak program geliştirmeye yeni bir adım atmış olan herkes hızlı ve basit şekilde ilerleme kaydedebilir. Diğer karmaşık dillere göre basitlik söz konusu olduğunda, en önde yer almaktadır.
Python Ne İçin Kullanılır?
- Rest API'si oluşturma
-Machine Learning
-Web Uygulamaları
-Veri Analizi
-Ağ ve Soket programcılığı
-Sistem Yönetimi
Python'un kullanım alanı çok geniş olduğu için, hepsini tek tek buradan saymam mümkün değil. Benim görüşüme göre, en önemli gördüğüm alanlardan bahsettim.
Ayrıca, Python'un günlük kullanım için de çok uygun bir dil olduğunu söyleyebilirim. Belki benim günlük iş anlayışım sizinkinden biraz farklı olabilir, ancak, şunu belirteyim ki, hızlıca birşey yazıp, çalıştırıp, sonuç almak istediğiniz durumlarda Python sizin diliniz.
Python Programlama Eğitimi
Python programlama dilini öğrenmek için kaynak arayışına başladığımda Youtube platformu üzerinde harika bir kaynak keşfettim. Ses ve görüntü kalitesi olarak üst düzey olduğunu ve gerçekten anlatan kişinin samimi bir şekilde izleyicilerine yaklaştığını düşündüğüm için bu kaynağı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kaynağa buradan ulaşabilirsiniz.