Herkese merhabalar. Bu başlığı ben ve benim gibi yazılıma yeni başlamış ve aklımda bazı soru işaretleri olan akranlarım için açmak istedim. Sevgili yazılımcı ağabeylerim ve ablalarım, aklımda hayalimdeki yazılım kariyer için nasıl bir yol haritası çizme ile ilgili birçok soru işareti var. Programlama hayatıma python ile başladım. Fakat kendi imkanlarım ile ancak düşük bir seviyede kalabildim. Çünkü yaşadığım şehir cidden küçük ve herhangi bir kurs imkanım olmadı. Şu anda 17 yaşımdayım ve yaşadığım yerdeki bir yazılım ofisinde staja başladım. Beraberinde çalıştığım yazılımcı ağabeylerimde henüz üniversitedeler ve onlarda profesyonel değil. Birkaç Udemy kursu ile Html ve Css'te ciddi yol aldım ve ufaktan JavaScripte başladım. Sizlere sorum bu noktadan sonra kendimi hangi yola vermeliyim, hangi programlama dillerinin geleceği var, mobil uygulama mı geliştirmeliyim yoksa web developer olmak için BackEnd yönümü mü geliştirmeliyim veyahutta farklı bir yola mı başvurmalıyım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler, hepinize iyi akşamlar diliyorum.